Kompis det går bra nuEller, jag tror att det går bra nu. Jag fick tillbaka resultatet på Accounting for managers tenta och jag fick 71. Jag veta inte vad jag fick 71 av däremot, dvs om det är poäng eller procent. Vi får nämligen inte tillbaka tentorna här, utan resultaten publiceras på Griffiths intranät, och vår lärare glömde uppenbarligen att ange om de publicerade siffror är antalet rätt och vad maxpoängen är, eller om siffrorna är i procent av möjliga poäng. Men jag vet allafall att det endast var fyra studenter som hade högre än 71 och snittet i klassen var ca 56. Men tills jag vet mer vågar jag i alla fall säga ett tyst jippie och ett litet grattis till mig själv.

Jippie!


När du får väntat besök...... så serveras frukost på balkongen i solen.
Good morning Surfers ParadiseSå här ser stranden ut 06:30 på morgonen. Det är en helt fantastisk promenad, helt klart värt att kliva upp aningen tidigare än vanligt för!

Fåglarna är lite roliga. När vågarna dras tillbaka springer de ut så långt som möjligt, för att sedan, när vågarna vänder tillbaka, springa tillbaka in i vild panik på sina små tändsticksben. Lite de små barnen som leker på stranden, de gör ungefär samma sak. Hundarna också för den delen.


Storm i paradiset

Blåsigt värre. Titta på de stackars små palmerna där nere som nästan håller på att knäckas.24 timmar senare var allt som vanligt igen.Griffith


Hej!

Vanligtvis brukar jag ju försöka skriva lite om, och visa bilder från, roliga saker... Typ resor, fester, fina platser...fåglar, spindlar... :) Men efterstom de senaste tre veckorna endast har bestått av studier så tänkte jag att ni skulle få se lite bilder från skolan.
I byggnaden ovan har jag de flesta av mina föreläsningarBiblioteket, väldigt fräscht och modernt med fleratalet datorer och även bärbara datorer till låns. Men tyvärr alldeles för få "tysta-studie-platser". Vill man få ett eget skrivbord så måste man vara här kl 9, annars är det kört.Plats för medhavdmat, och även för grupparbeten och annat trams. I bland är det folka här som säljer solglasögon, kläder och smycken. För någon vecka sedan så var det någon religiös aktivitet.Matplats-utomhus. Här ligger solen på och steker hela dagarna, så oftast sitter det inte så mycket folk här. Inte för att det är så varmt att man inte kan vara i solen, utan för att folk generellt klär på sig lite extra mycket kläder när de ska till skolan, eftersom att luftkonditioneringen inomhus inte är att leka med. De kyler ner biblioteket så pass att jag brukar ha minst (!) två långärmade tröjor på mig.


Här tränar jag. Ja, hör och häpna. Jag tränar, för första gången på typ fem år. Pilates och Yoga. Det passar mig bra, jag tycker inte om att bli anfådd. Det gör liksom ont i lungorna ju...Det här är ena av våra "Cofee-Bugs".  Jag är stammis. Tyvärr så har de inte vanligt brygg-kaffe här utan man "måste" beställa Latte, Espresso eller annat fin-kaffe. Gott, men till vardags föredrar jag faktiskt mitt vanliga ful-kaffe.Visst är det grönt och härligt!

Skolan ligger ca 20-25 minuter från vår lägenhet, men det går direkt bussar dit som avgår från hållplatsen precis utanför vårt hus.

Sista tenta på torsdag, sedan är jag ledig hela nästa vecka - lyx!


Lördag kväll...

 
... och jag sitter hemma och äter Nachos och ser på Sex and the City boxen. Det verkade kanske dumt då men just nu är jag väldigt glad att jag tog med den.

Hela veckan har varit studier, studier och åter studier. Hela helgen kommer att vara studier, studier och åter studier. Har nästa tenta på måndag och börjar nästan känna mig helt förberedd. Jakob ska hjälpa mig lösa de sista frågetecken jag har imorgon så förhoppningvis kommer måndagen gå smärtfritt förbi. 

Tentan i onsdags var inte kul. Det var Accounting for managers som jag nämnde i förra inlägget. Hela klassen var mer eller midre förtvivlade efteråt. Tentan var så svår! Ett par dagar innan tentan hade vi en extra föreläsning då vi skulle gå igenom övningsexempel inför tentan, vilket kändes som frågor jag klarade utan problem. Men på tentan hade de frågor blivit mycket svårare och variabler som inte nämnts tidigare hade lagts till. Lite konstigt kan jag tycka, att de inte försöker ge en rättvis bild av vilka förväningar de har på oss inför tentan. Jag tror dock att vi på Gold Coast campus hade en liten nackdel mot det andra campus som kursen går på parallellt, då det är deras föreläsare som skrivit tentan... Men vem vet. Resultaten dyker väl upp om en vecka  eller två. 

I torsdags fick jag resultaten för grupparbetet med muntlig presentation i ämnet Knowledge Mangement Strategy. Den här deltentamen var värd 25 % av kursen, dvs 25 poäng. 10 av dessa bedömdes som grupp (där vi var en av de två grupper som fick högst betyg - 8 ) och 15 poäng gavs individuellt. Jag fick 12,5 vilket totalt ger 20,5/25. Bra start antar jag!

Nu ska vi prata om roliga/konstiga saker i Australien. Endel saker bara måste jag dela med mig av.  

Det finns inga vettiga nyheter på tv. De har något som de kallar för morgon nyheter eller liknande, som enligt boende här är deras ”seriösa” nyheter. Inte i något inslag nämner de internationella nyheter, landets ekonomiska situation, politik eller något som en närmar sig att vara ”viktigt”. Nästan varje morgon pratar de dock om djur. De gillar djur väldigt mycket. Bortsprungna hundar, döende Koalor och aggressiva krokodiler (när det kommer till hundar är de väldigt förtjusta i att visa emotionella hundägare som återförenas med sina hundar). Senaste veckor har de även bevakat Dance with the stars och den hemska domaren som fick sparken från Australian Idol. Sen får vi inte glömma rapportering från Chris Brown - Rihanna rättegången, Brad Pitt's önskan om att legalisera marijuana och andra hollywood rappporter. Och det här är (på ritkigt) det Australiensare kallar "nyheter". Jag har fantiskt varit tvungen att fråga ett par stycken om det här är alla nyheter de har här på tv, och de verkar inte riktigt förstå vad jag tycker är fel. De lever som lite i sin egna bubbla. Tacka vet jag svd.se.

De tar inte kort! Något är helt fel med det här landet när det kommer till kortbetalning. Många barer, restauranger, bitiker och annat tar inte kortbetalning, vilket känns klart konstigt ur säkerhetssynpunkt. Varför vill man förvara massa kontanter så lättillgängligt? Hur som helt, det är smått irriterande att hela tiden behöva se till att ha nog med kontanter med sig. Här är det inte eller så smidigt som hemma att du kan ta ut pengar i vilken automat som helst utan du måste hitta den som tillhör just din bank, och det är inte alltid det lättaste.

Men nu till något positivt som väger upp allt annat - det fantastiskt vädret! Solen skiner hela tiden! Det har regnat en gång på två månader, och vi har totalt haft tre molniga dagar. I övrigt skiner solen och ännu är det inte så varmt att det är påfrestande utan det ligger ganska stadigt på 26-28 grader, även om de senaste dagarna har varit något kyligare. Men jag måste säga att när det regnar, då regnar det verkligen. Det vi skulle kalla spö-regn eller ös-regn hemma kommer inte i närheten av hur skyfallet här såg ut. Liknade närmast ett gigantiskt vattenfall.

Nä, nu börjar klockan närma sig 22.30 och det börjar bli alldeles för sent för mig, ska upp och plugga i morgon. Vilket fantastiskt sätt att spendera en söndag. Fördelen här är att man kan plugga på stranden :)

Hej å hå! 


Sjuk

Jaha, så var jag sjuk igen. Har tyvärr varit förkyld och febrig ganska ofta sen jag kom hit, men nu är det sämre timing än någonsin. De tre följande veckorna har jag tre tentor att skriva och en uppsats att lämna in. Den första tentan är på Onsdag - Accounting for managers. Kursen ska vara bland de svåraste på universitetet enligt Business School rektorn (heter det ens så? Business director är han kallad här...) och det är lite besvärande att plugga med feber och rinnande näsa. Jag kommer dock ägna hela helgen åt plugg så förhoppningsvis hinner jag bli redo! Behöver även sätta igång med uppsatsen, den ska vara på ca 10 sidor och handla om Solenergi. Låter klart konstigt när kursen är business finance, men det jag ska göra är att agera "investment analyst" och skriva en rapport med rekommendationer om huruvida ett Australiensiskt företag bör investera i den svenska solenergi marknaden. Spännande...

Förresten så fick jag tillbaka resultaten från min första tenta - alla rätt! Duktig tjej. Tror inte att det har hänt sedan i lågstadiet någongång.

Nu måste jag sova igen. Det är alldeles för ansträngande att skriva på datorn uppenbarligen.

KramarFörresten, vi gillar fortfarande vår nya lägenhet. Vi gillar inte mannen på balkongen mitt emot som mer än gärna går runt naken och drar i snopppen.

RSS 2.0