Fytt och studier

I Söndags flyttade vi. Vår nya lägenhet ligger endast ett kvarter från den förra och är precis vid den busshållplats vi åker till skolan från. Huset har 15 våningar och vi bor på våning 11. Komplexet heter Alexander och består av lägenheter som ägs av olika ägare och sedan förvaltas och hyrs de ut av de som ansvarar för komplexet. I jämförelse med den förra lägenheten är den här lyxig! Vi har tre balkonger, en i varje sovrum och en i vardagsrummet. Två av dem har utsikt över kanalen och en mot havet. Går man upp tillräckligt tidigt så får man en fin vy över soluppgången! I övrigt så är lägenheten i lite ”medelhavsstil”. Vita stenväggar, kakelgolv och stilrena utsmyckningar. Vi har även diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten. Till huset hör också utomhuspol, inomhuspool, tennisbana och solterass. Vi har även tillgång till grillutrusning och tillhörande möblering. Havet ligger endast två kvarter bort. We love it!
 
Tagen från en av balkongerna som har utsikt mot kanalen. I bakgrunden sitter Natalie på en av de andra balkongerna.


Ett av badrummen
Matsalsdel och vardagsrum


Huset

I skolan så börjar ”mid-term exams” närma sig. De tentorna är mellan 45-55% av kursen. Charlotte har sin första på lördag och sin andra på måndag. Jag har en nästa vecka, sedan två till de följande två veckorna. Min första är Accounting for Managers. Jag ska börja plugga för den i morgon, jag räknar med att få lägga ett antal timmar på det! Natalie har praktik på Sjukhuset nu. Den här veckan har hon den tidiga veckan och börjar redan kl 07.00. Hon verkar tycka att det är roligt på sjukhuset, hon är snäll mot dem och de är snälla mot henne. Det är bra.


Måndag


Så var det ny vecka igen! Har nu avklarat mina två första "tentor". Den första var grupparbetet och presentationen förra veckan och den andra skrev jag idag i International Business finance. Det handlar om växelkurser, räntor, inflation osv. Det är en kul kurs och ämnet är ständigt aktuellt. Jag uppskattar verkligen att det finns "rätt och fel", något som jag ofta saknade när jag läste sociologi och andra flum-ämnen på Stockholms Universitet. Dock så blir det mer tydligt nu än någonsin att mina mattekunskaper är otroligt begränsade... Inte nog med att jag måste lära mig alla formler och ekvationer för den här kursen, jag måste också (mer eller mindre) repetera matte från gymnasiet för att ens kunna utföra beräkningarna vi ska göra! Som tur är får jag hjälp från nära och kära, så det kommer nog lösa sig till det bästa!


I fredags hade vi lite fest i vår lägenhet, följt av Salsa-dans i huset Q1. Q1 är världens högsta bostadshus, jag tror att det är ca 145 våningar. Salsan var på våning 77, det knäckte lite i öronen när vi åkte upp i hissen. Utsikten var dock fantastisk! Tyvärr så fanns det ingen uteservering så det gick inte så bra att ta bilder. Men jag ska ge det ett till försök någon dag de närmsta veckorna, de har tydligen ett fik som ska ha utkiksplats eller liknande.

Charlotte

Marianne, Jane, Christian, MJNatalie och jag


I lördags grillade vi, badade i poolen och solade. Det har varit en otroligt varm helg och även början på veckan. Idag har det varit 33 grader! De sa på nyheterna att Augusti har varit varmare än på flera år och att de räknar med en varm sommar och vår! Det tackar vi för.


Charl och NatalieSolnedgångOväntat besök....

Notera att jag inte har zoomat in. Spindeln är ca 2 decimeter. Kul. Jätte kul.

Fåglar gillar bacon?

Glömd berätta om den galna fågeln! Lördagmorgon så åt vi frukost på hostelet. Vi satt på deras utservering och åt bacon och ägg samtidigt som några anställda på hostelet matade färgglada fåglar med marmelad och sylt ett 10-tal meter bort. Efter ett tag anslöt en stor vit fågel med oproportionerligt stor näbb till gruppen. Helt ointresserad av marmeladen tog den sikte på oss, bredde ut sina vingar och stört dök mot Charlotte! Av någon anledning så höll hon en skiva bacon i handen som pippin tog tag i, sen flög den så när in in Natalie (hon duckade) innan den stack i väg med sitt byte. Sen var det som om att fler fåglar såg möjligheten och de bara kom närmare och närmare. Vi fick ta våra tallrikar och fly fältet!


Charlotte strax efter fågeln stulit hennes bacon.


Brottslingen

Fler bilder från Noosa
Åter till studierna. Jag har presentationen som jag nämnt tidigare i morgon. Jag har 5 minuter på mig, den info jag har nu tar ca 10 minuter. Jag tror jag får prata lite snabbare helt enkelt.Jag vet vart jag ska bo nar jag blir stor...Noosa! En mysig liten by norr om Brisbane, med fantastisk strand och trevliga promenadstrak. Det ligger aven en nationalpark ett par hundra meter fran centrum med fantastiska vyer over havet, strand och klippor. Med lite tur kan man aven se Koalor i Eycalyptustraden som skogen runtomkring bestar av. Inte for att vi gjorde det... Men tydligen sa bor de dar :)

Charlie och Natalie

Cripp och Natalie

Jatte glada tjejer.Riktigt trevlig helgutflykt! Val hemma pa sondagen mottes vi av fyra doda kackerlackor! Giftet som hyresvarden sprutade i lagenheten haller inte kackerlackorna borta... Skillnaden ar bara att nu nar vi hittar de som ar de doda. Och vi hade aven fatt en ny van inne pa toaletten. En vit odla, nastan genomskinlig! Tur att vi flyttar om tva veckor :)

I  veckan har jag min forsta examination i form av en muntlig presentation i amnet Knowledge management strategy. Kul amne men tyvarr sa laser forelasaren direkt ur boken ord for ord, sa det ar inte sa inspirerande. Men amnet vager upp det :)

kramar!

Meet Ugly Joe…Här under finns Ugly Joe. Han är den första av ca 10-20 kackerlackor som vi hittat i lägenheten. Han fick en alldeles egen skål att bo under. Först trodde vi att det bara var han, men sen dök hans vänner upp. Så vi ställde helt enkelt skålar över dem också. Kackerlackor är jävligt snabba ska ni veta. Man måste slå dem hårt med en sop för att de ska stanna. Men man måste vara försiktig, för mosad kackerlacka drar till sig fler kackerlackor (det är något med lukten). En natt vaknade Natalie av ett konstigt smackande ljud. Ni som har hållit på med hästar kan likna ljudet vid smackandet med tungan som får hästar att röra på sig. Hon trodde att det var Ugly Joe som kallade på sina vänner och att vi skulle få kackerlacks-invasion hemma. Men så var det inte. Vi har tydligen fler inneboende i form av ödlor och de pratar med varandra.

Tillslut tog alla skålar slut och det blev svårt att äta yoghurt till frukost. Då ringde vi hyresvärden så han kom och tog bort dem. Det var snällt av honom.


Äntligen har jag internet hemma!

Man skulle nästan kunna tro att jag blev riktigt sjuk av att äta den där kängrun som jag skrev om i förra inlägget, men icke. Jag har däremot haft svårt att få tag i internet. Men äntligen så verkar allt vara i sin ordning! Nu börjar det nästan kännas som hemma... Förutom havet... och solen... och palmerna. Ja, ni förstår nog :)


Nu är jag inne på min tredje skolvecka. Trots att vi fortfarande är tidigt i terminen och att jag endast läser på 75% fart, så är det fullt upp. Jag tar tre olika ämnen parallellt och har en föreläsning i veckan för varje. I Australien så fungerar det så att de två sista veckorna på terminen så har man "final-exams" vilket betyder att man tentar hela kurser på en och samma gång.  Under terminen så har man dock möjlighet att göra inlämningsuppgifter, mini-test och annat som i raktiken innebär att man tentar av delar av kursen under terminen. Nästa vecka har jag min första examination i form av en muntlig redovisning i ämnet Knowledge Mangement strategies. Det är ett grupparbete där man blir betygsatt individuellt.  Jag är inte förtjust i grupparbeten. Jag tycker bättre om att bara göra som jag vill, istället för att behöva övertyga andra att det jag vill är bäst :)


För ett par helger sedan så var vi på häst-kapplöpning. Har ni sett Pretty Woman? Ni vet när Julia Roberts har på sig en förtjusande prickig klänning och hatt och tittar på hästar som springer? Det var ungefär så vi gjorde. Varje terminen så hyr universitetet en lokal i samband med en hästkapplöpning där vi studenter får leka. Det är strikt dress-code som gäller, där hattar och andra roliga detaljer är plus i kanten. Man köper en dyr biljett och får obegränsade mängder mat och sprit. Eftersom att maten inte var så bra så gick det åt ännu mer öl. Tillställningen började klockan 12 på dagen och vi (jag och mina rumskompisar)  gick vid 21-tiden för att äta kebab och sedan låg vi och sov innan 22. Kul dag iallafall!
Finn ett fel

.
Charlotte & NatalieHar jag förresten berättat om de ständigt pratande indierna? ca 80% av eleverna i min klass kommer från indien och där är det tydligen helt okej att prata oavsett om läraren eller någon annan pratar. Det är även okej att svara i telefon och ta rast när man känner för det, oavsett om vi är mitt i en föreläsning eller inte. Så nu har jag gjort mig ovän med de flesta indierna i klassen. Det var absolut inte meningen, men jag blev så sjukt less på deras ständiga pratande och eftersom de inte slutade när jag sa till så var jag tvungen att prata med MBA-chefen. Han har nu genom mail och vid en team-building-dag  förklarat för dem att sånt beteende inte hör hemma på universitetet. De verkade inte riktigt vilja förstå detta och surar lite smått. Ingen är gladare än jag!

RSS 2.0