Meet the worlds tiniest horse...


Noter nedre högra hörnet. 7 NEWS.  NEEEEEWWWSSSS!!!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - de har en underlig fascination för djur här. Så underlig att djurinslag får högre prioritet än det mesta annat när det kommer till nyheter. Spännande?

Jag berätta för er att den lilla hästen ovan inte har dvägväxt. Den är helt proportionerlig och vansinnigt liten. För er som undrar... Som jag är säker på att alla gör.EfterlysningHon är ca 170cm lång, smal och är sådär "vända dig om efter på gatan" - vacker. Hon har mörkt bruna ögon och lika mökt hår. Det blir lite ljusare i solen dock, så låt er inte förvirras. Jag är osäker på när och var hon sågs senast, men inte var det i Australien iallafall - där hon borde vara!

Skärpning!


Det rustas för vinter…Idag skulle jag åka och shoppa. Eller snarare jag skulle plugga, men jag åkte och shoppade. Hela den här veckan har jag varit trött och haft svårt att koncentrera mig. Har inte fått hälften så mycket gjort som jag hade hoppats. Men har i allfall avklarat en grupp-presentation i marknadsföringskursen. Tillsammans med tentan jag skrev för ett par veckor sedan så är nu 50% av den kursen avklarad – skönt! Hur som helst, tillbaka till shoppingen. Butikerna verkar precis ha fått in sitt vintersortiment. Fodrade jackor, vantar, mössor, halsdukar och boots. Väldigt mysigt – om det inte vore för att det fortfarande är 25 grader varmt här! Nog kommer det att bli kallare, men den dagen det skulle vara så pass kallt att det är möss- och vantväder kommer aldrig att komma. Har man någonsin upplevt en ”riktig vinter” så är deras tappra försök att sälja dyra vinterkläder, inför en säsong som närmast kan beskrivas som svensksommar, skrattretande!

 

Det börjar dock bli kallare här, helt klart. Och idag har det regnat något fruktansvärt mycket. Men det är fortfarande varmt, folk badar och njuter av de sista sommardagarna. Själv klär jag på mig långbyxor och tjocktröja eftersom jag vanligtvis spenderar dagarna på biblioteket – de är väldigt förtjusta i luftkonditioneringen som (gissningsvis) är inställd på ca 15 grader. Jag har fått berättat för mig att anledningen till att många shoppingcenter i Asien har så kallt är för att luftkonditionering anses lyxigt och det är något som man gärna vill visa upp, det ger status. Kan det vara så här också kanske? Låter ju hur fjantigt som helst… Men har inte någon bättre förklaring. Studenterna klagar ständigt och får pälsa på sig så fort de kommer innanför dörrarna till biblioteket, men ingen förändring.

 

Kanske är klädbutikerna och biblioteket i maskopi?

 

To be continued…

 


Nämnde jag hur vackert det är här?


NoosaWhitsundaysJa, sanden är precis lika vit och finkornig som den ser ut på bilderna.


Någonstans mellan Adelaide och Melbourne
Great Ocean RoadLady Musgrave Island

Agnes WaterRainbow BeachFraser Island

Byron BayWhitsundays soluppgång

Ja, det här är det närmsta jag kommer vackra vyer och stränder för tillfället - är helt begrav i skolböcker. Eller det var inte helt sant, jag pluggar faktiskt på stranden i bland.

A reminder...


Sitting, waiting, wishing...


Lördag, Byron Bay Blues fest! Vilken härlig tillställning. För er som inte känner till Byron bay så är det en liten by (stad?) som ligger ca en timmes körning söder om Surfers Paradise. Tänk hippie, organisk mat, glada färger, turkost hav och härliga toner. Det är Byron i ett nötskal. Man har medvetet inte låtit McD med vänner etablera några butiker, så all mat som går att köpa är från lokala producenter och det mesta är organiskt odlat och vanligtvis så är det också vegetariskt. I gatuköken serveras inte kebab, hamburgare och pommes utan snarare falafel, auberginröror och andra spännande påhitt. Så när det ordnas årlig Blues fest så genomsyrar "Byron-andan" hela tillställningen!

Vi åkte dit över en dag istället för att stanna alla 5 nätter och campa som några av våra vänner gjorde. Dyrt som sjutton, och inte helt oväntat spelade huvudnumret lördagkväll.

Hawaii's stolthet - Jack Johnson. För er som inte vet vem denna skönsjungande man är - ni har missat något. Jag hade planerat att lägga upp lite bilder och en film från hans koncert, men oturligt nog så har jag inte lärt mig att flytta över dem från min mobil ännu. Har bara haft den i 5 år.

Dessa bilder hann jag dock ta med min kamera innan den dog (Jo, jag ver hur man laddar batterierna, men det var ett väldigt hastigt beslut att åka till koncerten och batterierna ville uppenbarligen inte riktigt som jag)
På campingenChrisTomDen här handen är ett utmärkt sätt att hitta igen bortsprungna vänner i stora folkmassor.Jamie och hennes vän Jim Beam. Jamie är iofs inte en jätte stor tjej, men flaskan är ordentligt stor.

Som sagt. Kanske kommer lite mer bilder senare, som faktiskt bevisar att jag såg några artister också.


Så, förra söndagen, Båttur till Stradbroke Island med kanadensiska föreningen.

Hej, jag bor på ön.


Nu är det påskledigt, hela veckan! Vilket lyx. Jag har massor att göra i skolan så jag har faktiskt varit där idag, måndag, och ska dit i morgon också. Har ett par inlämningar och en tenta första dagen efter lovet så det är lika bra att sätta fart!
Hej, jag köptes av killens om äger Billabong och jag kostade 18 miljoner AUD. Gångra det med 6,65... Så blev det vips ännu dyrare.


RSS 2.0