Hemma på min gata i stan...... så har jag fantastisk utsikt! Det som bilden inte förtäller är att precis till höger och precis till vänster är det höghus :)

Lördag idag. Jag var uppe tidigt och gick direkt till stranden, det har varit fantastiskt väder! Varmt och soligt. Som tur är så brukar jag vara väldigt produktiv när jag är på straden. Idag läste jag fyra kapitel i min marknadsföringsbok (som inte handlar om marknadsföring...). Jag har tenta på tisdag och det gäller att starta i tid. Trots att tentan är redan v5 så är den på hela 30% av kursen och det är en multiple-chioce tenta - vilket inte är positivt för mig. Svaren brukar vara närmast identiska och när tentan täcker 250 sidor ur textboken, plus case-studies, så är det svårt att få med alla exakta definitioner och formuleringar. Jag brukar koncentrera mig på att förstå hur teorier fungerar och kunna förklara vad saker betyder med egna ord, men det räcker ju såklart inte när det kommer till den här typen av tentor... Känner mig inte redo för att skriva tentan ännu, och större delen av morgondagen kommer gå bort då jag ska ut på båttur. Det är kanadensiska föreningen som arrangerar och vi ska vara borta från 10.00 - 17.00. Ska bli jätte kul!Avrapportering efter söndag!


Total forvirring


Sa, jag fick precis veta att nagra vanner har forlovat sig, jag tror det var precis fyra eller fem ar efter att det traffats. Efter tva sekunders funderande kom jag fram till att de dar med maste ha traffats forsta gangen i september...(??!?) Snabbt kom jag sa klart fram till det ratta svaret; Mars. Nog for att jag brukar vara lite forvirrad nar det kommer till vilken dag i veckan det ar, och jag har aldrig koll pa datum. Men jag brukar for sjutton alltid veta vilken manad det ar! Jag tror det har att gora med den standiga sommaren har. Plus att dagarna borjar bli morkare vilket gor att det kanns som att hosten narmar sig - vilket den ocksa gor! Hemma kan den tiden narmast liknas sjalvmordstimmar men har ar det ju inte sa farligt! Men trots allt sa ligger det nagot hostigt i luften.

Wake me up when september ends.


Det blir en dag på strandenTjooo

Idag har det varit soligt! Det händer inte ofta nu förtiden... Eller vanligtvis så är det regn på morgonen när jag vaknar, sen åker jag till skolan och när jag kommer hem vid 16-17 tiden så är det sol, men då närmar sig solnedgången. Dagarna är lite kortare här nu än vad de brukar vara. Det är ljust ute vid 6-tiden på morgonen och solen går ner vid 18-tiden, jämfört med förra terminen då solen gick upp mitt i natten kändes det som.

Så idag har vi varit på stranden. Trots att stranden här är mils lång så springer man ofta in i kompisar så fort man går dit, vilket är kul! Vi hann vara där ca 2 timmar innan de mörka molnen drog in... Badförbud idag, någon cyklon håller på att närma sig så hela stranden var alltså avstängd för bad.
Marion, Stephanie, Cristen, Rebecca, Tom och Brandon


StephanieKolla vilken härligt färg vattnet har! Vi blev klart besvikna när vi såg att det var badförbud. Badvakterna tll och med åkte runt med bilar och högtalare och sa till folk som var i vattnet att komma upp.

Så... vad mer... Vi hade inflyttningsfest i onsdags!


Chris och flickvän AshleighDet här är vårat kök, det är nog allt av lägenheten jag kommer visa här haha Den lilla svarta toaster ugnen fick vi köpa när vi flyttade in. MÅSTE kunna göra pommes för att överleva.Det här är någon konstig grej de gör i Kanada. De skär ett hål mitt i brödet och häller i spenatdipp. Sedan äter man och dippar bitarna som är bortskurna, och när de tar slut så fortsätter man med att bryta från brödet. Vanligtvis så häller man dippen direkt in i brödet, men den här gången fick platsskålen vi köpte dippen i följa med för att minska geggandet. Det blev bra kladdigt ändå vill jag lova.Sheldon, Joei, Marion, Veronique

Fredagskvällarna spenderar vi ofta på en lokal surfklubb. De har happy hour mellan 16-18 så vi brukar passa på då och sedan gå hem till någon och grilla eller gå ut och äta. I fredags hade dock kanadensiska föreningen på skolan ordnat stort kalas, Pub Crawl, som det kallas. Man köper en biljett för 2 dollar (ca 13kr) och sedan går hela gänget tillsammans runt till fem olika klubbar och man får en gratis öl/drink på alla ställen. Första stället bjöd även  på varmkorv. Riktigt kul kväll!

Så här ser utsikten från surfklubben ut.Härligt havsutsikt!Brandon och Rebecca

Lördag kväll och jag och Stephanie är båda hemma och hänger - hon är sjuk och jag förbereder mig för en heldags plugg imorgon. Har min första tenta till veckan så nu gäller det att sätta fart.


Hörs snart igen!!

Easy like sunday morning


Söndag. Snart en vecka sen jag kom tillbaka och jag känner mig redan som hemma! Tyvärr har vädret inte varit speciellt bra hittills - mycket regn och fortsatt blåsigt. Regnet stör egentligen inte så jätte mycket eftersom att det är så varmt, men det är lite meckigt att gå runt med paraply när det blåser kraftigt. Idag har varit första soliga dagen och jag har varit på stranden för första gången och badat! Det är fortfarande något vilt över vågorna, så jag vågade mig bara ut till midjan, redan då sveper vågorna som kommer in omkull en. Klart kul! Man får passa sig lite dock, flertalet personer dör i området varje år och en polare till mig fiskade upp en död surfare precis innan jul. Vågorna kan lätt lura en med sitt härliga brus och sin turkosa färg men det är ofta starka undervatten strömmar som snabbt drar ut en på djupt vatten. De som har bott i området länge har lärt sig "läsa" havet, och jag själv börjar lära mig mer och mer hur man ser vart strömmarna går och om är farliga eller inte. Jag håller mig dock alltid till att badat mellan flaggorna som livvakterna har satt ut som rekommenderade badplatser. Jag har alltid haft stor respekt för djupt vatten och man måste känna krafterna i vågorna här för att riktigt förstå hur snabbt det kan gå illa!
Jag flyttade in i min nya lägenhet i fredags - jätte skönt att kunna börja göra sig hemmastadd! Det är svårt att koncentrera sig på plugg och annat när man lever i kappsäck. Igår så var jag och Steph på Pacific Fair som är ett stort köpcentrum i närheten, för att köpa lite gemensamma prylar till lägenheten. Det är tydligt att möbler och annat har varit med ett tag och det har nog tyvärr inte blivit städat här alltför ofta. Vi köpte därför flera olika rengöringsprodukter och gick lös med igår. Nu är det lite bättre, men det luktar fortfarade lite konstigt i skåpar och annat. Jag antar att det kan vara svårt att undvika när stora delar av lägenheten har heltäckningsmatta.View Pacific heter lägenhetskomplexet vi bor i. Bakom träden i mitten av bilden börjar havet.Huset. Vår lägenhet är på tredje våningen där fönstrena är öppna.Solnedgången från Kevin och Stephanies balkong.


Äntligen framme!


Resan, som påbörjades i söndags klockan 15.05, avslutades igår vid lunchtid (Svensk tid 04.00). De första dagarna innan jag får flytta in i lägenheten som jag ska bo i den här terminen, så bor jag hos ett norskt par som jag lärde känna förra terminen. De har fått tag i en superfin lägenhet ca 10 minuter promenad från centrum. Man kan faktiskt se det lilla hus som jag ska bo ifrån deras balkong. Plus havet såklart J


Denna termin kommer jag inte bo lika fint som förra terminen, men det ska nog gå bra ändå. Lite billigare - lite sunkigare. Men läget är otroligt bra, bara två kvarter från centrum och ett halvt kvarter från havet. Lägenheten har två stora sovrum, balkong med havsutsikt, kök och allrum. Bilder kommer senare! Jag kommer att bo med Stephanie, en kanadensisk tjej som jag umgicks med en del i höstas (våras?).

På tåget från Brisbane till Surfers åkte jag genom områden med stora översvämningar, det har tydligen regnat mer det senaste dygnet än vad den någonsin har gjort tidigare i det här området.  Och idag har det varit soligt och regnigt om vartannat. Kraftig blåst har härjat hela dagen och håller stadiga 48km/h. Havet ser helt vilt ut – svart och stora vågar som slår längre ut än vanligt, vilket ger mängder med vitt skum.


Så nej, jag har inte varit på stranden ännu och jag har spenderat mer tid inomhus än utomhus… Tur att jag inte är här på kort semester utan ska stanna ett tag!
Det blåser på migGrått grått grått. kan ni se den lilla svarta pilen? Den pekar på huset som jag kommer bo i. För er som har varit här så ligger bungyn bakom den gul/blå huset som man bara ser halva av till höger i bild.


RSS 2.0