Eating Roo!


Det blir en dag på stranden!


Jag tänkte först skriva en lång berättelse om hur mycket jag har bråkat med skolan de senaste dagarna , men jag har berättat historien minst 30 gånger det senaste dygnet så jag tänker helt enkelt bespara er (främst mig) den historien. Slutsatsen är alla fall att jag nu läser ett program som heter International Master of Business Administration. Nästa alla lektioner är på dagtid utom onsdagar och jag är ledig fre-sön, vilket känns bra då det finns väldigt många alternativ för weekend-resor. På Måndag drar första lektionerna igång - spännande!


Fredag!

Varmt och skönt tänker ni. Kalllt och blåsigt tänker jag.
Bilder från förra helgenDeborah, Charlotte, Jag och NatalieChris och GregoryHögklassigt vitt vinCharlie och jag

Idag har jag haft "inskolning", sk orientation, från 8:30 till lunch. Jag tror det är min femte orientation på de två veckorna jag är här, och de säger ganska samma saker. Så nu kan jag nästan allt om boksökning, kartor, studentkåren och andra livsviktiga saker :)

Igår kom mina två rumskompisar hem efter två dagar i Byron Bay. Resan var ordnad av skolan för utbytesstudeter. Jag räknas alltså inte med i den gruppen utan jag är "international student" och får leka med andra i min grupp. Alla gruppindelningar här är lite förvirrande och jag tror egentligen att de mest är till för att skolan ska kunna hålla isär oss. Hur som helst, på resan fick de klappa och hålla i Koala björnar!!! MYS! Onödig(?) fakta fick de också; visste ni tex att alla koala björnar ständigt är höga på grund av all Eucalyptus de äter? Plus att alla har klamydia? Det ni. 

Jag har just hittat min favoritbil! En rosa stretchhummer!Stephanie, Chris och GregThe end.

Klart svart (inte fargen svart jag har bara inga a pa tangentbordet).

Detta bloggmarathon beror, som ni kanske forstar, pa att jag helt klart har svart att forsta hur bloggen fungerar. Men jag kommer nog lista ut det tillslut.

Jag namnde ju reptilerna innan. Titta titta! Han ser ut som en kotte.

Nagon har visst atit for mycket blabar.

Hostel

Ah, jag kom just pa att jag har lite bilder sparade i arkivet redan! Fran Hostelet jag bodde pa forsta natterna.

Michelangelo, Raphael, Donatello & Leonardo

Michelangelo, Raphael, Leonardo, Donatello.

Aj da, jag trodde det var fler bilder det var visst bara en. Jaja, det var ju kul sa lange det varade.

Sondag

Hej!

Idag har det varit varmt. Jatte varmt, sa vi har faktiskt badat i havet! Hur harligt som helst, sen at vi lunch pa surfklubben som ligger alldeles vid stranden. Valdigt trevligt, verkade faktiskt som att vi var de enda utlanningarna dar vilket ar lite ovanligt i Surfers. Har ar det mer ovanligt att traffa infodda Australienare. 

Igar kvall var vi hemma hos Chris som jag namnde i forra inlagget. Deras lagenhet lag pa 29de vaningen och hade helt fantastisk utsikt! Tyvarr sa gick det inte sa bra att ta bilder eftersom det var sa morkt. Han har dock lovat att vi ska fa ga dit och ta bilder pa dagtid sa forhoppningvis kan jag visa er snart! Vi ska dit pa mandag och grilla sa kanske efter det.

McDonalds var fullt nar vi kom dit idag sa nu at vi pa en lite kineskiosk med internetcafe. Jag lyckas inte hitta nagonstans att koppla in USB minner sa det blir inga bilder nu.

Det blir en lugn kvall ikvall. Kanske kommer Sex and the City boxen som jag slapade med mig ner hit till anvandning! Iveckan sa kommer vi alla ha endel workshops och andra valkomstgrejer pa skolan som vi maste ga pa, snart borjar det pa riktigt! Nu kanns det fortfarande som en enda lang semester.

Heej heej!

Tui?

Jag har just hittat en gammal vän....Thouy? Det var länge sedan vi sågs, men precis lika trevligt som jag minns det.

De senaste dagarna har varit riktigt härliga! Solen skiner och jag inbillar mig att havet blir lite varmare för varje dag, fortfarande svinkallt dock! I torsdags var jag på skolan och hade lite workshops och "lära-känna-varandra" lekar. Mick Dundee var där och visade oss sina reptiler! Min plan var att publicera en hel rad med bilder, men McDonalds och jag kommer inte riktigt överens, så reptilerna får bli nästa gång! Jag har iallafall klappat en krokodil och den var förvånansvärt mjuk och vänskaplig. Jag misstänker dock att det var för att den hade tejp runt nosen...

Jag har nu fått bekräftat att bland de internationella studenterna så är Kina i klar majoritet, följt av Indien och sedan Kanada. Norge är även starkt representerade. Om jag inte minns fel så hade de nästan 500 studenter här förra terminen!Jag och Nathalie. Som ni ser är vi rätt påpälsade med tanke på hur varmt det ser ut att vara. Det är inte varmt. Det är kallt. Man måste ligga ner på sanden för att det ska bli varmt, det är liksom mer vindstilla där....

Huset vi bor i ser ut så här. Balkongen just brevid skylten på huset är våran.Och poolen...Jaha, det var nog allt för idag. Ikväll ska vi hem till en kanadensisk kille, Chris, och hans två roomies (två kanadensiskor). De bor på 33dje våningen (!) Det ska bli kul, jag ska fota utsikten!

Hej hopp!!

Oj, glömde nästan det viktigaste! Natalie har fått en inneboende.Det tog ett tag innan vi förstod att den var död.

Lycka är...

... min alldeles egna varmluftsfläkt!

Idag har vi varit och handlat grejer till lägenheten. Städprylar, handdukar och skålar till köket. Andra skoldagen imorgon, jag tror att vi ska få klappa krokodiler och andra reptiler. Det är tydligen sånt man gör i skolan i Australien, klappar djur och äter pizza. Det är allt jag gjort hittills allafall. Känns som att jag kommer trivas.
Tre tjejer och en shoppingvagn...


Stranden

Finfina stranden alldeles innan skymning!


Svinigt värre.


De sa på nyheterna att 70% av alla som är förkylda här har svininfluensan. En student på Griffith där jag läser dog av det!!! Han måste ha varit vek. Jag kommer nog klara mig, jag är väldigt stark. Har nog fått bihåleinflammation förresten. Kör med en sån där spruta med saltlösning, känns ungefär som att ha en orkan i näsan. Natalie ligger hemma och sover för hon är sjuk. Jag får nog köpa ett munskydd snart. Det är jag och Michael Jackson.


Nytt hem!

Halloj!

McDonalds verkar vara på bra humör idag och internet fungerar toppen, här kommer lite mer bilder!

Idag har vi äntligen flyttat in i en lägenhet! Hur skönt som helst att flytta in alla grejer i en garderob istället för att bo i en resväska. Tyvärr så verkar de vara generellt rätt dåliga på att städa hotellen och lägenheterna här, så jag antar att vi får börja med det. Jag och Natalie flyttade in nu på morgonen och Charlotte håller på att flytta sina grejer från Hostelet nu. Charlotte kommer från Danmark och är här på utbytesprogram, något inom ekonomi om jag inte minns fel. Vi alla pratar engelska med varandra, blir klart många missförstånd annars!


Charlotte till höger

Charlotte till höger

Mitt rum

Mitt rum


Lägenheten

Köket

Jag hade första skoldagen igår! Spännande spännande. Majoriteten av studenterna är asiater och de hänger tyvärr mest med varandra. De verkar itne förstå engelska heller, när lärarna säger åt dem att göra något gör de helt tvärtom. Och jag som trodde att jag skulle få det tufft med engelskan... Har även träffat många trevliga kanadensare. De flera bor i surfers paradise så det är smidigt, jag ska möta några av dem i kväll. Jag har fått veta vilka kurser jag ska läsa och det har visat sig att alla kurser ligger på kvällstid på veckorna och på lördagar mellan 9-15. Helt ok dock, då får jag ju hela dagarna lediga! Nu har jag ingen ursäkt längre att inte lära mig surfa... :) Vågorna är helt klart lite läskiga och det är kraftiga undervattensströmmar. Läraren som är ansvarig för alla business-studenter berättade att hon har haft studenter som fått hudcancer för att de inte använt solkräm och även flertalet som har drunknat i vågorna... Jag ska köpa en flytväst.

Redo för första skoldagen!

Första skoldagen. Stor flicka.

Förresten, noterna den snuskiga stolen i bakgrunden. Den kan inte ens ha varit fin när den var ny.


AlDet är helt klart lite för kallt för att bada ännu. Vissa surfar i de gigantiska vågorna men med våtdräkt för att behålla värmen. Dagtid är det ca 20-22 grader varmt men på kvällarna kryper det ner ordentligt och det är jacka och gärna halsduk som gäller.


Sleeping inn hostel som jag bor på ligger hyfsat centralt och jag delar lägenhet med 7 andra tjejer från olika delar av världen. HIttills har vi riktigt kul i hop. Majoriteten är från england, och för alla som har mött engelskor utomlands så vet ni vad det innebär!

 Nathalie och jag delar rum med två andra tjejer. Hon och jag är de enda två från Sverige.

De första dagarna har gått åt till att försöka komma i rätt tidszon och att leta lägenhet. På måndag ska jag och två andra tjejer titta på en lägenhet som ligger ca 10 minuter från city. Tre sovrum, tv, pool och andra härliga faciliteter till hyfsat pris.


I övrigt så är det asiater överallt. Ö-V-E-R-A-L-L-T. "Japaner japaner, springande hoppande studsande japaner. Japaner japaner, överallt japaner".

Det var allt!


RSS 2.0