Älskade sjukvård!


Den förkylning och feber som jag dragits med hela veckan övergick sakta men säkert till bihåleinflammation. Jag har haft det förut, och jag tror nog att det ligger i släkten. Vi har veka bihålor...eller nåt.

Hur som helst, nu till det bästa; Australiens sjukvård! Det här är andra gången på det år som jag bott här som jag behövt söka sjukvård, båda gångerna för bihåleinflammation, och jag kan fortfarande knappt tro att det är smidigt som det faktiskt är. Mottagningar finns överall, och då menar jag verkligen en i varje kvarter och de är öppna dygnet runt för drop in! När man skriver in sig så säger de ungefär hur lång väntetid det är, vilket i går var ca en timme, och att man gärna får gå hem och vänta - man är garanterad sin plats om man är tillbaka inom den tid de sagt. Så, sagt och gjort. Jag gick hem, såg två avsnitt av sex and the city och gick sedan tillbaka. I väntrummet så har de två stora tv apparater upphängda på väggen där de visade deras version av 'parlamentet'. Klart trevligt. Efter 20 minuter väntetid fick jag träffa en läkare, hos henne spenderade jag ca 1 minut.

- Hey, what can I do for you? (doctor)
- I have a sinus infection (Helena)
Fröken läkare klämmer lite på min näsa och under ögonen, tittar lite i halsen och skriver sedan ut ett recept.
- Take two pills the first night, then one every morning and night with food til the can is finished (doctor)
- Great, thank you (Helena)


Ha! Vilket fantastiskt samtal. Vanligtvis upplever jag att läkarbesök brukar vara något utav en situation där det gäller att lägga fram så mycket bevis som möjligt för att de faktiskt ska tro på att jag är sjuk. När det väl är avklarat så får man sitta där och hoppas på att de faktiskt vill ge en något som hjälper istället för att säga 'vila ett par dagar och kom tillbaka om det inte blir bättre'. Seriöst, jag är sjuk och mår dåligt jag vill inte vänta ett par dagar till för att sedan släpa mig hit igen (inom deras 2h om dagen drop-in), vänta 5 timmar och sedan KANSKE få hjälp. Så det här läkarbesöket var fantastiskt upplyftande, precis som förra gången jag var sjuk. 

Och jaja, jag vet att ett överflöd av antibiotika i samhället gör att folk blir immuna och sen ännu mera sjuka. Men jag måste dock säga, det är härligt att gå till läkaren här!I övrigt så har jag klippt mig och det ser förfärligt ut.


Bourne!

Jag är sjuk. Jag tycker inte om att vara sjuk. Jag är alldeles för rastlös och vill vara upp och göra saker. Men tyvärr så orkar jag inte riktigt det nu. I dag har jag suttit i soffan i 12 timmar, förutom korta avbrott för att hämta mat. Nackdelen med att vara sjuk i Australien är att hämtmaten här inte är bra alls. Finns ingen liten härlig grill på hörnet, eller kiosk som säljer thaimat, som det gör hemma på söder. Så här får man snällt gå till McD eller något av turisthaken, men det är aldrig riktigt värt pengarna. Det är som att de har glömt bort hur man kryddar mat eller att pasta inte ska kokas till den är mjuk och kladdig. Jag har alltså promenerat en kortis till butiken för att fylla på lagren med choklad, tacos, cola och andra nyttigheter. På något sätt är det mycket mer lockande än "riktig" mat när man är sjuk... Och för att göra det ännu lite bättre; jag har sett fyra filmer idag. Ja, ni läste rätt, fyra filmer! Först och främst så såg jag de sista två filmerna i Bourne trilogin. Jag har självklart sett dem förut men tröttnar liksom aldrig på dem. För det första så är ju Matt Damon alldeles fantastisk, men sen så är jag ju sjukt svag för action filmer med spioner, slagsmål och sjukvapen. Och de får gärna spränga saker. Die hard tycker jag också är grymt bra för den delen. Jag är klart töntig. Sen såg jag Sex and the city filmen och Twilight. Jag vet, bygger på töntfaktorn bra här. Men jag kan inte hjälpa det, jag är fullkomligt uppslukad av Twilight serien! I slutet av Juni kommer tredje filmen ut, jag längtar redan lite...

Snart sängdags och hoppas att jag kommer må lite bättre imorgon. Men som tur är så är det en bra tid att vara sjuk. Hade varit värre förra veckan, eller nästa vecka då jag faktiskt har saker att göra. Nu har jag faktiskt tid att göra ingenting ett par dagar. Förhoppningsvis hinner jag bli riktigt sugen på att sätta igång med plugget igen när jag är frisk!

Natt!

Jungle Jam

I går var min första hel-lediga dag på länge! Närmsta tenta är inte förrän 12 Juni, så den här helgen har jag inte öppnat en bok.

De som äger lägenheten vi hyr försöker sälja den (vilket inte verkar gå överdrivet bra), så varje lördag och söndag så är det öppet hus, och då brukar vi försöka hålla oss borta. De har haft öppet hus varje helg i snart en månad, men ännu har inte en enda person dykt upp (!). Jag antar att det är en kombination av dåliga tajming och taskig lägenhet som ligger bakom det. Hur som helst, igår försvann vi iväg till stranden. Det såg sådär härligt varmt ut från vår balkong; turkost vatten, solsken, svag bris. Men inte! Det var verkligen sjukt kallt! Kolla mina stackars ben...Jag vet! Bilden är inte direkt smickrande, men jag tänkte att det kanske får er att njuta lite extra av den härliga vårvärmen hemma :)
Lördag kväll. Några kompisar hade ordnat födelsedagsfest "canadian style". Temat var djungel och de hade hyrt stora öl-tunnor och blandat "djungel-dryck"... Festen blev så hypad på facebook att RedBull på något sätt fick syn på den och frågade om de kunde få sponsra med några lådor.

Så jag tog med mig min kamera, men tyvärr så lyckades jag bara knäppa två bilder.


Camilla och jag.

Nu ska jag sätta i gång andra filmen för dagen. Åh vad det är härligt at vara ledig!


Det här hade varit kul...... om det inte vore för det faktum att diskmedlet var så sjukt dåligt.


Plötsligt händer det!


Hon bloggar två dagar i rad!

Idag hade jag tänkt plugga hela dagen. Jag har en uppsats som ska lämnas in i morgon. Eller inte riktigt en uppsats, för det indikerar att det är en väldigt akademiskt skrift. Det här var en "reflective journal", vilket innebär att vi ska skriva om vad vi har lärt oss hittills i kursen. På den här 10 veckorna har vi gått igenom 10 kapitel i boken, flertalet filmer och case, och ett stort grupparbete och presentation och vi skulle då välja ut minst tre områden som intresserad oss och skriva om dem... Lätt? Kanske. Kanske inte. Jag hade väldigt svårt att komma igång. Jag kan inte minnas senaste gången jag fick skriva en uppsats i 'jag' form... lågstadiet? Inte behöver jag styrka mina argument heller. Hur som, tillbaka till vad jag tänkte skriva när jag började det här stycket. Idag hade jag tänkt plugga hela dagen. Men sen lockade Stephanie mig att följa med till Byron med magtiska ord som hippie, organic doughnuts, shopping, stränder, fyr och LEDIGT! Så det slutade såklart med att jag fick sitta hela dagen och kvällen igår för att försöka skriva klart uppsatsen. Men det var det värt! Riktigt skönt att få vara ledig en hel dag och bara ta det lugnt. Och åka bort från Surfers en sväng. Jag har knappt lämnat området sedan jag kom tillbaka hit i februari och omväxling förnöjer. 
Jenica och SamanthaDet finns en del lustiga butiker och prylar i Byron. Vad tycks om de här lamporna?Jag kan riktigt se framför mig hur en ung pojke cyklar runt och slänger ut tidningarna i farten! Härligt.På vägen hem stannade vi på Kmart. Det är så sjukt kallt på nätterna här nu, mellan ca 11-13 grader. Och eftersom husen inte är uppvärmde så blir det såklart jätte kallt inomhus också. Jag har sovit med flera lager kläder de senaste nätterna, men tyckte nu att det var dags att köpa mig en extra filt!Nu MÅSTE jag göra sista ändringarna i uppsatsen.
Det var inte igår.


Det blir tyvärr inte så mycket uppdateringar just nu, har fullt upp i skolan och det känns som att jag redan nu spenderar större delen av dygnet framför datorn. De senaste veckorna har varit väldigt intensiva, med flertalet inlämningar, tentor och presentationer per vecka. I morgon har jag den sista presentationen för terminen och på fredag ska den sista uppsatsen lämnas in. Efter det följer två veckor av föreläsningar, en vecka utan föreläsning då det är tänkt att vi ska plugga för tenta-perioden som börjar 12 Juni. Jag läser fyra kurser den här terminen, och kommer alltså ha lika många slut-tentor. Den första är 12 Juni och den sista den 25 Juni. Som tur är så har jag inga tentor samma dag eller dagarna efter varandra, vilket gör det lite lättare att planera studierna.

I övrigt så har jag träffat en heldel härliga människor i klassen som jag hängt med endel. Helgen för en och en halv vecka sedan fyllde en av killarna år och jag, Camilla och Stephanie åt middag här innan och gick dit framåtkvällen. Så här såg det ut!Jag och CamillaDet här är min rumskompis, Stephanie. Och ja, lägenheten är precis lika kal som bakgrunden indikerar.


Födelsedagsbarnet, Ross. Som ni ser dök det upp massa folk och det blev en riktigt kul kväll! Det är rätt sällan som jag träffar folk från Sverige här, men eftersom Ross's tjej är svenska och hans rumskompis finska, så dök det upp enhel del skandinaver till den här festen. Vanligtvis brukar kanadensarna vara dominerande.

Okej, åter till plugg!

 

RSS 2.0