Tjo!Fick precis veta att lararen for business finance kursen har fatt omvardera vissa studenters betyg pa mid-term tentan - dar i bland mitt. Sa nu fick jag plotsligt alla ratt. Tokigt. Jag var sa arg pa mandagsforelasningen nar vi just hade fatt vara betyg och de andra i klassen inte kunde sluta tjajta pa var (alldeles for snalla) larare om att de tyckte han hade varit otydlig i en fraga, vilket lett till att de svarat fel. Det tog sa mycket tid och jag var jatte arg (kanske liiiite daligt talamod). Men nu har jag dem att tacka for att jag an sa langa har haft alla ratt pa tentorna i amnet - jippie!
Procent eller poäng?Jag fick just veta att resultaten som publicerades för Accounting for Managers tentan var i procent. Så jag fick alltså 71%, vilket innebär betyget credit. Om jag har förstått rätt så är 50-65% pass, 65-75% credit, 75-85 distinction och 85-100% high distinction. Så med tanke på betyget så är väl 71% okej, men inte jätte bra. Men ser man till att snittet i klassen var 56% och att det bara var fyra personer som hade bättre betyg än mig så är det rätt så bra. Det viktigaste är ju inte att få bra poäng, det viktigaste är att vara bättre än de andra. Eller hur var det nu igen?Mid-term breakTisdag, har precis börjat skolan igen efter att ha varit ledig en vecka. Helt fantastiskt skönt! Har varit ganska intensivt med studier de senaste veckorna så det passade perfekt. Inte nog med ledigt från skolan - Jakob har varit på besök och vi reste norrut ett par dagar!

De första dagarna så var Jakob förkyld. Och då menar jag inte lite snuvig utan sådär förkyld att det mest är jobbigt att vara vaken. Så vi hängde i Surfers, gick till poolen, en sväng till stranden och god mat på surf-klubben nära mig.


Såhär fin är poolen som hör till huset jag bor i.

Första stoppet; Rainbow beach
Mysig liten by som enligt Lonely planet är en "oupptäckt pärla"... Stranden var fantastiskt vacker, men vattnet alldeles brunt av gegga. Höjdpunkten var dock en jätte sandbalk där vi promenerade runt i sanden och tittade på solnedgången.
 
Vissa tyckte det var väldigt roligt att leka i sanden... :)Så körde vi vidare. Vi hade hyrt en Holden Astra (?) convertible som vi körde runt med. Klart härligt när det är varmt och skönt ute och framförallt på kvällen eftersom stjärnorna lyser starkt mot den svarta himlen.Eucalyptusträs. Tyvärr så såg vi inga koalaor. De brukar hänga i Eucalyptusträden.Nästa stopp, Agnes Water och byn 1770. Området ligger strax norr om Hervey bay där de flesta turerna till Fraser Island avgår från. Stora barriärrevet börjar precis här och sträcker sig sedan långt norrut.

En fisk med ben...

Vi åkte på en båt tur ut till Musgrave Island tillsammans med alla andra turister. Vi hade varit smarta och tagit åksjuktabletter - flertalet kräktes under turen då det gungade på ganska bra. Vi hade lite tur och fick se en val simma upp alldeles brevid båten för att sedan dyka ner under den, riktigt häftigt! Väl framme på ön så fick vi promenera runt där en sväng för att sedan åka båt ut till en ponton. Sedan väntade dykning och snorkling i stora barriär-revet. Vi fick se otroligt vackra fiskar, koraller, sköldpaddor och sjöstjärnor! Från land hann vi även skymta en haj som var ute och letade mat.
Vi spenderade en natt i Brisbane. Brisbane ligger ca åtta mil norr om Surfers Paradise och har ca 2 miljoner invånare. Väldigt trevlig stad med en kanal som går genom centrum. Tyvärr så ligger den inte vid havet, så eftersom att det blir ca 40 grader varmt där inom en månad eller två så har man byggt en konstgjord strand och badplats mitt i centrum! Hur fint som helst! När vi var där så var det galet mycket folk, iofs så var det lördag och strålande sol.Sånna här häftigt reptiler trivs tydligen bra i Brisbane. Just den här är fotad i botaniska trädgården, men de finns lite överallt. Vid ett tillfälle såg vi sju stycken samidigt!Nej, nu måste jag börja plugga igen. Sitter på skolan och väntar (eller snarare försöker studera) i väntan på att mitt Yoga-pass ska börja.

Hörs snart!


RSS 2.0