Älskade sjukvård!


Den förkylning och feber som jag dragits med hela veckan övergick sakta men säkert till bihåleinflammation. Jag har haft det förut, och jag tror nog att det ligger i släkten. Vi har veka bihålor...eller nåt.

Hur som helst, nu till det bästa; Australiens sjukvård! Det här är andra gången på det år som jag bott här som jag behövt söka sjukvård, båda gångerna för bihåleinflammation, och jag kan fortfarande knappt tro att det är smidigt som det faktiskt är. Mottagningar finns överall, och då menar jag verkligen en i varje kvarter och de är öppna dygnet runt för drop in! När man skriver in sig så säger de ungefär hur lång väntetid det är, vilket i går var ca en timme, och att man gärna får gå hem och vänta - man är garanterad sin plats om man är tillbaka inom den tid de sagt. Så, sagt och gjort. Jag gick hem, såg två avsnitt av sex and the city och gick sedan tillbaka. I väntrummet så har de två stora tv apparater upphängda på väggen där de visade deras version av 'parlamentet'. Klart trevligt. Efter 20 minuter väntetid fick jag träffa en läkare, hos henne spenderade jag ca 1 minut.

- Hey, what can I do for you? (doctor)
- I have a sinus infection (Helena)
Fröken läkare klämmer lite på min näsa och under ögonen, tittar lite i halsen och skriver sedan ut ett recept.
- Take two pills the first night, then one every morning and night with food til the can is finished (doctor)
- Great, thank you (Helena)


Ha! Vilket fantastiskt samtal. Vanligtvis upplever jag att läkarbesök brukar vara något utav en situation där det gäller att lägga fram så mycket bevis som möjligt för att de faktiskt ska tro på att jag är sjuk. När det väl är avklarat så får man sitta där och hoppas på att de faktiskt vill ge en något som hjälper istället för att säga 'vila ett par dagar och kom tillbaka om det inte blir bättre'. Seriöst, jag är sjuk och mår dåligt jag vill inte vänta ett par dagar till för att sedan släpa mig hit igen (inom deras 2h om dagen drop-in), vänta 5 timmar och sedan KANSKE få hjälp. Så det här läkarbesöket var fantastiskt upplyftande, precis som förra gången jag var sjuk. 

Och jaja, jag vet att ett överflöd av antibiotika i samhället gör att folk blir immuna och sen ännu mera sjuka. Men jag måste dock säga, det är härligt att gå till läkaren här!I övrigt så har jag klippt mig och det ser förfärligt ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0